Yleistä tietoa seuroista

Seurat

(tekstistä melko suoraan lainauksia rauhanyhdistyksen sivuilta)

Tervetuloa seuroihin! Avaa rauhanyhdistyksen ovi, jätä takkisi naulaan ja etsi vapaa paikka seurapenkistä. Erityisesti sunnuntai-illan seuroissa kannattaa olla ajoissa, väkeä on usein enemmän kuin istuimia. Suuressa ihmisjoukossa uusi tulokas saa olla rauhassa - jos haluat jutella ihmisten kanssa, ole itse aktiivinen!

Ohjelma on yksinkertainen. Aluksi lauletaan virsi, jonka jälkeen on rukous ja sitten saarna. Saarnan pitää joko maallikkopuhuja tai pappi. Saarnan perustaksi luetaan teksti Raamatusta. Vaikka puhujat valmistelevat saarnaa, he eivät kirjoita sitä valmiiksi. Taustalla on pyyntö, että Jumala antaisi puhujalle sellaisia sanoja, joita paikalle tulleet kuulijat tarvitsevat. Saarnan ydinsisältö on kuitenkin aina sama: sanoma syntien anteeksiantamisesta. Noin puolesta tunnista tuntiin kestävän saarnan jälkeen lauletaan virsiä ja Siionin lauluja. Nuorten voimakas laulu on mieleenpainuva kokemus.

Voit tulla myös kirkkoseuroihin. Arki-iltaisin kodeissa pidettävissä ompeluseuroissa tutustutaan kahvikupin ääressä uusiin ihmisiin ja käydään monet antoisat keskustelut. Seurapuheita voi kuunnella myös puhelimitse tai Internetin kautta.