Tärkeä tietää

Synti=
Synti on Jumalan tahdon vastaisia tekoja. Jumalan tahto on ilmoitettu Raamatussa. Syntiä teet monella tapaa: ajatuksin, sanoin, teoin. Synti on Saatanan tahto. Synti on sydämen luopumista Jumalasta. Synnin teot erottavat ihmistä Jumalasta ja vievät häntä lähemmäksi Saatanaa. Synnin palkka on kuolema ja syntiä tekevä ihminen joutuu Helvettiin, ellei hän tee parannusta.

Epäusko on kaikki syntien äiti. Synti asuu jokaisen ihmisen lihassa. Ei ole yhtään synnitöntä ihmistä. Sinäkin olet täynnä syntiä ja pahuutta. Jos muuta väität, silloin vasta synnin teet. (1 Joh 1:8) Se, että kaikki ihmiset tekevät syntiä ja ovat taipuvaisia pahaan ei tee syntielämää hyväksyttäväksi. Syntiä tekemällä ihminen joutuu kadotukseen, ellei tee parannusta. Jos ihminen rikkoo Jumalan Pyhän lain vähimmässäkin kohtaa, tekemällä pienimmänkin synnin, on hän syypää koko lain tuomioon.


Jumalan valtakunta= Maan päällä oleva uskovaisten joukko, joilla on sydämessä Pyhä Henki ja joka saarnaa syntejä anteeksi Jeesuksen käskystä Pyhän Hengen voimalla. Jumalan valtakunta eli Jumalan seurakunta on yksi, jakamaton, yksimielinen ja Pyhä. Jumalan seurakunta on Jeesuksen ruumis ja uskovaiset tämän ruumiin jäseniä. Jeesus asuu Jumalan valtakunnassa Pyhän Hengen kautta. Jumalan valtakunta=Jumalan seurakunta=Jumalan armohuone=oikein uskovat ihmiset
Jumala asuu Jumalan seurakunnassa (Ps. 82:1 Asaphin Psalmi. Jumala seisoo Jumalan seurakunnassa: hän on tuomari Jumalain seassa.)Uskovaiset ihmiset, eli Jumalan lapset pääsevät Taivaaseen Jeesuksen ansion tähden. Jumalan valtakunnan ulkopuolella olevat, epäuskoiset eli armosta osattomat joutuvat Helvettiin elleivät tee parannusta, koska heillä ei ole synnit anteeksi ja synnin palkka on Helvetti. Jumalan valtakunnassa asuvat uskovaiset, sen ulkopuolella epäuskoiset. Ihminen on jommalla kummalla puolella. Jumalan valtakuntaan ja Taivaaseen pääsee kun tekee parannuksen.Parannus on ainoastaan sitä, että uskoo kaikki syntinsä anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, kun uskovainen ihminen, Jumalan lapsi ne julistaa anteeksi.  Parannus on synninpäästön uskomista omalle kohdalle kun se saarnataan Jumalan valtakunnasta. Jumalan valtakunnassa saarnataan katuvalle kaikki synnit anteeksi. Samalla ne anteeksi annetaan Taivaassa. Matt. 18:18 Synninpäästön voi julistaa kuka tahansa uskovainen. Sitä julistetaan seuroissa, ja syntien anteeksiantamus on koko uskomisen ja elämän kaikista tärkein asia.

Parannus ei ole elämäntapamuutoksia. Vasta parannuksen saamisen jälkeen seuraavat elämäntapamuutokset, koska Jumala antaa niihin halun ja voimaa. Parannus ei ole omia tekoja. Parannus on Jumalan työ ja suuri lahja. Synnit voi saarnata anteeksi ainoastaan uskovainen. oikea usko= Usko, joka kelpaa Jumalalle ja jonka omistamalla pääsee Taivaaseen. Oikea usko on sitä, että uskoo omakohtaisesti synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, kun uskovainen ne saarnaa. Tämän synninpäästön uskominen saa aikaan ilon ja tuo Jumalan rauhan ihmisen sydämelle. Siinä hetkessä kun tämän uskoo, ihminen siirtyy Taivaan valtakunnan kansalaiseksi ja Hän on synneistä vapaa ja saa alkaa tekemään matkaa Taivaaseen. Tämän Pyhän Hengen vaikuttaman synninpäästön seurausta on se, että Pyhä Henki tulee asumaan ihmisen sydämeen. Siitä taas seuraa Jumalan lahjana Raamatun mukainen, oikea usko, joka on yhteinen Jumalan valtakunnan opetuksen ja toisten Jumalan lasten uskon kanssa.

Vain uskovainen ihminen, Jumalan lapsi eli sellainen jolla on Pyhä Henki sydämessä voi saarnata synnit anteeksi. Kyseessä ei ole ihmisen työ ja ihmisen anteeksiantamus vaan Jumalan työ ja Jumalan anteeksiantamus. Tämä saarnavirka ei ole ainoastaan sanoissa, vaan Pyhän Hengen voimassa. Kun syntiselle saarnataan synnit anteeksi Jumalan valtakunnasta, se on Pyhän Hengen työ. Huom! Usko on Jumalan lahja! Se ei ole oma työsi. Oikea, Raamatunmukainen usko on Jumalan lahja ja seurausta oikean synninpäästön uskomisesta omalle kohdalle. Jumala lahjoittaa uskon sitä anovalle ihmiselle.

Omasta voimastasi ei voi uskoa Jeesukseen, Jumalaan, Pyhään Henkeen, tai mihinkään muuhunkaan, nimittäin sillä lailla että kelpaisi Jumalalle. Miksei?
Tai kyllä voit uskoa, voit vaikka heti lihassasi päättää, että alanpa uskoa Jeesukseen Jumalan ainoana Poikana, ja uskonpa tässä itsekseni raakasti että Hän on nyt sovittanut minun syntini. Rukoilet vaikka vähän ja ajattelet, että kylläpä se Jumala syntini anteeksi antoi rukouksessa. Toki voit sen tehdä, ja voi kuinka moni tekeekin! Mutta tässä tavassa on ainoastaan yksi vika: Sillä lailla synnit eivät lähde pois sydämestä, eikä sillä lailla Jumalan Pyhä Henki laskeudu sydämeen. Sillä lailla ei  tule Jumalan mielen mukaista uskoa. Tulee lihallinen, ihmismielen mukainen usko, omavanhurskaus. Sinä et itse voi uskoa, vaan uskon saat lahjaksi, jos Herra sen sinulle antaa. Herra kyllä antaa sen jokaiselle vilpittömälle etsijälle. (Tosin Herra etsii syntistä ja herättää)


Ei kannata yrittää omasta voimasta puristaa sitä uskoa. Siksi koska synnit jäävät sillä lailla tunnolle. Pyhä Henki jää tulematta sydämeen. Pyhää Henkeä ei saada sydämeen puhumalla kielillä, ei manaamalla, ei paastoamalla, ei rukoilemalla (Huom! Ei edes rukoilemalla saa Pyhää Henkeä sydämeen, eikä syntejä anteeksi. Rukoilla toki kannattaa, mutta Jumala ei suoraa rukouksessa anna syntejä anteeksi (Apt. 10), eikä myöskään Pyhää Henkeä. Sen hän tekee omien palvelijoittensa kautta, kuten aina on tehnyt, ja kuten aina tulee tekemään) Pyhän Hengen ja syntien anteeksiannon sielulleen saa ainoastaan Jumalan valtakunnan saarnasta, kun uskoo Jeesuksen nimessä ja veressä kaikki omat syntinsä anteeksi. Synnit pitää saada anteeksi. Vai eikö ole syntiä? Kyllä se on niin, että sinulla on syntiä. Olitpa herra tai narri, kuningas tai kerjäläinen, niin sinulla on syntiä. Eritoten sinulla on syntiä, koska olet epäuskoinen, ja epäusko on synneistä suurin, siitä kaikki muut synnitkin kumpuavat. Ilman uskoa on mahdoton kelvata Jumalalle(Hepr.11:6), ja sinä et kelpaakaan jos uskottomassa sieluntilassa tästä maailmasta lähdet. Tee parannus ja usko evankeliumi!


Mene sinne seuroihin missä tätä Jumalan valtakunnan evankeliumia ja syntienpäästöä saarnataan, jos olet heränneellä tunnolla. Hyvä että on herännyt, mutta parempi että tekee parannuksen. Herääminen ei sinänsä ketään pelasta, parannuksen armon saaminen sen sijaan pelastaa. Herääminen= Jumala herättää ihmisen tuntemaan syntinsä ja ettei hän voi seistä Jumalan edessä. Ihmiselle tulee tunne, että hän on syntinen ja Jumalaa vastaan rikkonut ja että hän ei ole oikein uskomassa. Jumala voi herättää ihmisen missä vaan, milloin vaan ja miten vaan, MUTTA: vanhurskauttaa vain seurakunnassaan.

Ja jos et tunne tarvetta parannukseen, niin mieti missä haluat viettää ikuisuutesi? Jumalattomat hajoavat niinkuin tuhka tuulessa, eikä yksikään voi seisoa ilman uskoa Jumalan edessä. Moni yrittää seisoa Jumalan edessä sellaisella uskolla, joka ei ole Jumalan mielen, eli/ja Raamatun mukainen. Kun Raamattua luetaan Jumalan valtakunnan ulkopuolella, ilman Pyhää Henkeä, ja tällä pohjalla uskotaan- ei se usko ole Raamatun mukaista uskoa, eikä sitä uskoa joka Jumalalle kelpaa.  

Raamattu on kirjoitettu Pyhällä Hengellä, ja Pyhän Hengen avulla sitä on myös luettava. Maailman hengellisten julistuksessa saattaa olla Raamatunmukaisia aineksia, mutta Jumalan valtakunta sieltä puuttuu. Siis se julistus yhdestä pyhästä seurakunnasta, jota me Jumalan lapset julistamme, ja jonka vuoksi maailma omine uskonsuuntineen meitä pilkkaa. Sielunvihollinen osaa vaikuttaa kaikkea, mutta kahta asiaa ei: Täysin Raamatunmukaista uskoa ja Jumalan lasten välistä keskinäistä rakkautta.

On olemassa yksi Herra, yksi usko, yksi Jumalan Pyhä Henki, ja yksi Pyhä Jumalan seurakunta, eli kuten Efesolaiskirje sanoo: Yksi ruumis. (Ef. 4:4-5)

Seurakunta...(siis Jumalan seurakunta, ei mikä tahansa hengellistä touhuilua harrastava ihmiskööri, joita maan päällä on useita ja joilta kaikilta puuttuu Pyhä Henki, kun ne eivät ole siinä yhdessä Jumalan armonmajassa, josta Raamattu puhuu) ...on Kristuksen ruumis. On vain yksi pää, Kristus ja on vain yksi ruumis. Kristus ei ole epäsikiö, jolla olisi monta erimielistä ja -henkistä ruumista täällä ajassa. Tämän maailman hengelliset, eli siis hengettömät, ne omavanhurskaat hengelliset touhuilijat, joilta Pyhä Henki todella puuttuu, he pitävät Kristusta epäsikiönä, kun luulevat Hänellä olevan monta ruumista, eli seurakuntaa täällä maan päällä. Näin ei Raamatun mukaan asia ole! Kuten efesolaiskirjeestä luemme: On vain yksi Pyhä Henki ja on vain yksi ruumis! (Ef. 4:4)

Seurakunta on Kristuksen morsian. Kristus ei ole moniavioinen, hänellä on vain yksi puhdas Pyhällä Hengellä kihlattu morsian, seurakunta, täällä maan päällä.
Tämän maailman hurskaat, eli ne joilta Jumalan lapsen osa ja Pyhä Henki sydämeltä puuttuu, eli ne jotka eivät ole Jumalan valtakunnan asukkaita, he pitävät Kristusta moniavioisena, kun luulevat että Kristuksella olisi monta eri morsianta, eli seurakuntaa täällä maan päällä. Näin ei asia ole! Kristus ei ole huorintekijä! Se että tämän maailman hurskaat, hengettömät elävät itse hengellisessä huoruudessa, on sokaissut heidät ja he luulevat että Kristuskin olisi huorintekijä, jolla olisi monta seurakuntaa morsiamenaan täällä maan päällä--täysin Raamatun vastaisesti. Näin ei ole. On vain yksi puhdas morsian ja yksi puhdas Kristus. Ei ole montaa Kristusta, ei ole montaa seurakuntaa. Vääriä Kristuksia toki on ja tulee, joista Raamattu varoittaakin. Mutta oikeita on vain yksi, Jumalan ainoa poika.

Paavalikin sanoo: "Sillä minä olen teitä kihlannut yhdelle miehelle, että minä puhtaan neitseen Kristukselle tuottaisin." (2. Kor. 11:2) Ei Paavali montaa seurakuntaa pitänyt Jumalan omana, ei hän montaa seurakuntaa ollut Jumalalle rakentamassa. Näin se on vieläkin, on vain yksi Jumalan seurakunta joka on täällä maan päälläkin jo yhtenäinen ja yksi. (Eikö ole ahdas portti tämä, kun sinunkin pitäisi tähän nöyrtyä? Eikö ole todella ahdas portti, niin että sinä et oman suuren ymmärryksesi kanssa tätä voi ymmärtää! Täytyisi aivan täysin sinunkin riisua oma ymmärryksesi ja järkesi että voisit tuohon alkaa uskoa. Kenties tähän oppiin pahennut, niinkuin moni on pahentunut, ja jatkat kulkuasi maailmassa saamatta rauhaa sielullesi. Jatkat turhuutesi unta ja tyydyt tähän maailmaan. Se on niin ahdas portti tämä parannuksen portti että pitää ihan kumartua että siitä mahdut kulkemaan)

Jumalan valtakunta ei ole mikään hajanainen, eri mielisiin eri hengellisyyksin ripoteltu näkymätön seurakunta. Moni tämän maailman kulkija, epäuskoinen, uskoo että jokaisesta liikkeestä ja uskonsuunnasta ne totisimmat hurskauden harjoittajat pelastuvat---- se ei ole niin. 

Vaan se on niin, kuten Raamattu opettaa, ja kuten Luther sanoo:

"Minä uskon, että maan päällä on pieni pyhä joukko ja yhteisö, joka koostuu pelkistä pyhistä ihmisistä. Sillä on yksi pää, Kristus, ja Pyhä Henki on kutsunut sen koolle. Sillä on yksi usko, yksi mieli ja ymmärrys. Sillä on monenlaisia armolahjoja, mutta se on yksimielinen rakkaudessa, puolueita ei siinä ole eikä hajaannusta." 

Uskovaisten joukko on pieni. Raamattukin sen sanoo. Luuk. 16:32 "Älä pelkää, pieni laumani. Teidän Isänne on päättänyt antaa teille valtakunnan."

Älä sinä epäuskoinen ihminen ala kiistää itse Herran Jeesuksen sanoja. Vaikka olet kuinka pimeä ja vailla Jumalan valoa, niin älä silti Herran Jeesuksen sanoja kiellä. Jeesushan itse sanoo, että tämä joukko on pieni! Kuinka me syntiset ihmiset sitä sitten voisimme yhtään isommaksi tehdäkkään! Meidän on ainoastaan tyydyttävä siihen mitä Herra Jeesus ja Raamattu meille sanoo.

Raamatun totuudet pienestä laumasta eivät jää ainoastaan tähän. Ettet sinä epäuskon pimentämä ihminen voisi väittää, että "tällä yhdellä Raamatunkohdallako sinä perustelet tämän asian?" Mutta mieti epäuskon lapsi, että yksi kertakin riittää jos Jumala sen sanoo! Ei tarvitse sanoa montaa kertaa. Jumalan sana on niin painava, että kun se kerran mainitaan, niin se on ja pysyy. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa, sanoo Herra Jeesus. (Matt. 24:35) Laista ei häviä pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat (Matt 5:18).

Room. 9:27 
Mutta Israelista Jesaja huudahtaa: -- Vaikka Israelin kansa olisi lukuisa kuin merenrannan hiekka, siitä pelastuu vain rippeet.
Tämä on Jumalan sanaa. Israelilaisistakin pelastuu vain rippeet. Tohditko tehdä profeetan sanaa tyhjäksi ja kumota sen? Kenties, jos olet epäuskoinen ja Raamatun sana ei sinulle mitään paina. Herää nyt näkemään että Jumalan sana on totinen. Ja Jumalan sanan kautta sinut kerran tuomitaan, uskotpa sinä siihen nyt tai et. ..Niin kuin Israelista, niin myös koko maailmasta: pelastuu vain rippeet. 
Mieti Nooan aikoja. Vedenpaisumus tuli maan päälle ja hukutti koko Jumalattoman maailman. Ainoastaan Nooa ja seitsemän muuta- eli uskovaiset pelastuivat. Arkki oli esikuva Jumalan valtakunnasta. Nooa saarnasi parannussaarnaa epäuskoisille, mutta he eivät tehneet parannusta. He eivät tulleet Jumalan valtakuntaan, arkkiin sisälle. Jumala hukutti epäuskoisen maailman, kun Jumalan pitkä armonaika oli päättynyt.

2. Piet. 2:5 
Eikä hän säästänyt muinaisajan maailmaa, vaan antoi vedenpaisumuksen hyökyä yli jumalattoman ihmiskunnan. Kuitenkin hän pelasti Nooan, vanhurskauden julistajan, ja seitsemän muuta

1. Piet. 3:20 
jotka muinoin eivät totelleet Jumalaa, kun hän Nooan päivinä kärsivällisesti odotti sen ajan, kun arkkia rakennettiin. Vain muutama ihminen, kaikkiaan kahdeksan, pelastui arkissa veden kantamana.

Vapahtaja Jeesus itse sanoo, että niinkuin Nooan päivinä, niin on tulee olemaan myös viimeisinä päivinä, Ihmisen Pojan päivinä. (Luuk. 17:26) Oletko taas kieltämässä Jeesuksen sanoja? Jesaja valittaa: "Kuka uskoo meidän saarnamme?" (Jes. 53:1)

Vähän on yhä niitä jotka uskovat tämän Jumalan valtakunnan saarnan, jos sitä vertaa koko jumalattoman maailman väkimäärään. Niin oli Nooan aikana, niin oli Sodoman tuhoutumisessa, ja niin tulee olemaan nytkin.

Ihmiset kyselevät yhä, kuten Jeesuksen aikana: "Herra, vähänkö on niitä, jotka autuaaksi tulevat?" (Luuk 13:23) Mutta Jeesus vastaa; Pyytäkää itse päästä sisälle ahtaasta portista. (Luuk. 13:24) Monta on niitä jotka yrittävät mennä sisälle ja eivät kykene. Lisäksi Jeesus sanoo: "Lapseni, Jumalan valtakuntaan on todella vaikea päästä." Mark. 10:24 

Kun Sodoma hävitettiin, pelastui sieltä vain Loot perheineen. Kyllä se on niin kuin Jeesus sanoi, (Luuk. 16:32) että tämä Jumalan lapsilauma on pieni tämän maailman keskuudessa. Tosin kerran Karitsan häissä on koolla kaikkien maailmanaikojen Jumalanlapset ja siellä kiittävät tuhanten tuhannet. 

Mutta vaikka sinulle nyt todistettaisiin kaikki Raamatun totuudet tässä, niin ei se mitään auta, jos sinulla, rakas epäuskon yössä nukkuva tuhlaajalapsi, jos sinulla ei ole halua tehdä parannusta. Ei auta mitään vaikka Jumalan poika itse tulisi saarnaamaan tänne maan päälle, jos ei ole halua uskoa. Näinhän hän olikin saarnaamassa, ja niin monet ihmiset eivät uskoneet. Opetuslapsiltaan Jeesus kysyi: "Tahdotteko tekin mennä pois?" (Joh. 6:67) Nyt on kysymys tahdosta. Tahdotko sinä uskoa ja päästä Taivaaseen. Ei auta että minä tässä todistelen sinulle Raamatun asioita, sinun pitää siltikin se parannus tehdä. Joko teet sen, tai sitten jätät tekemättä. Tosin parannus on Jumalan työ. Tiedä että parannusta et voi tehdä koska itse haluat, vaan ainoastaan silloin kun on etsikkoaika. Jos etsikkoaikasi tuhlaat, et saa parannuksen armoa vaikka kuinka sitä haluaisit. Näin kävi mm. Eesaulle. Etsikkoaikasi voi olla nyt. Kun Jumalan valtakunta kerran sinua tämän tekstin kautta lähestyy. Tässä sinulle ei saarnata syntejä anteeksi, mutta sinua kehotetaan menemään Jumalan lasten joukkoon, jossa synnit kyllä anteeksi katuvalle saarnataan.

Vaikka maan päällä on tuhansia hengellistä touhua harjoittavia eri ryhmiä ja joukkoja, on pohjimmiltaan olemassa vain kaksi joukkoa: uskovaiset ja epäuskoiset. Vaikka hengelliseksi tekeytyvä maailma on muodostanut monia eri uskonlahkoja ja suuntauksia, niin että niitä on tuhansittain, on kyseessä vain pohjimmiltaan Sielunvihollisen aikaansaamat ihmisopit ja omavanhurskauden harjoitus. Vaikka näitä maailmanhengellisyyksiä on tuhansia, ovat ne pohjimmiltaan osa yhtä ja samaa Saatanan seurakuntaa, joka on täällä maan päällä suuri. Niin julkijumalattomat, kuin monen eri suunnan omavanhurskaat ihmisetkin, he ovat kaikki tämän suuren Saatanan kirkon eri lahkojen jäseniä.

Sen sijaan uskovaiset, Jumalan lapset, esiintyvät täällä maan päällä vain ja ainoastaan yhdessä, yksimielisessä joukossa. Jumalan lapset eivät ole siellä ja täällä ja tuolla, vaan Jumalan lapset ovan keskenään yksimielisiä opissa ja uskossa. Uskovaisten suurimpana tuntomerkkinä on keskinäinen rakkaus. (Vaikka se ei aina maailmalle näykään, kun maailmalle Jumalan valtakunta näyttäytyy vioilla ja virheillä peitettynä) EI ole niin että Jumalan lapset vaeltaisivat täällä maan päällä eri joukoissa, sillä Raamattu sanoo: "On yksi ruumis" Pyhä Henki on Jumalan Henki ja se opettaa asioista yhdellä oikealla tavalla ja kokoaa itselleen tälle maan päälle ainoastaan yhden, yksimielisen ja Pyhän seurakunnan, Jumalan seurakunnan. Näin maan päällä on siis pohjimmiltaan vain kaksi joukkoa: Ensimmäinen joukko on Jumalan seurakunta ja toinen joukko on maailman seurakunta.

Jumalan seurakunta/valtakunta on jo täällä ajassa, uskossa ja opissa täydellisesti yhtenäinen (vaikkakin hajalla asuvainen) jakamaton Jumalan seurakunta. Maailman seurakunta tosin on jaettu ja Sielunvihollinen on muodostanut sinne monta erilaista haarakonttoria. Kuten jo sanottu, Sielunvihollinen kyllä pystyy vaikuttamaan kaikenlaista toimintaa, mutta ei täysin Raamatunmukaista uskoa ja Jumalan lasten keskinäistä rakkautta.

Ja jos usko ei ole täysin Raamatunmukainen, vaikka niin, että siinä olii ainoastaan jokin pieni ero Jumalan valtakunnan opetuksen suhteen, ei se usko ole silloin yhtään Raamatunmukainen. Sillä uskolla ei pääse Taivaaseen. Kuten Raamattu sanoo: Joka ei pysy Kristuksen opissa, ei hänellä ole Jumalaa. 2. Joh 1:9 Usko joko on Raamatunmukainen tai sitten ei. 

Viimeisellä tuomiolla kaikki koskaan eläneet ihmiset jaetaan näihin kahteen joukkoon, tuomari erottaa heidät toisistaan, niinkuin vuohet lampaista. Matt. 25:32-34,41 Uskovaiset pääsevät Taivaaseen. Epäuskoiset joutuvat Helvettiin. Uskovaiset asuvat Jumalan valtakunnassa. Epäuskoiset asuvat maailmassa. Uskovaisilla on kaikki synnit anteeksi. He ovat saaneet ne anteeksi kun toinen uskovainen on heille niin saarnannut ja he ovat uskoneet.epäuskoisella ei ole synnit anteeksi, koska hänelle ei ole uskovaiset saarnanneet syntejä anteeksi tai hän ei ole uskonut syntejään anteeksi kun uskovaiset ovat niin saarnanneet. Kun epäuskoinen uskoo syntien anteeksiannon uskovaisten suusta, hän tekee parannuksen. Näin hänestä tulee uskovainen ja Taivaan tien kulkija. Hänellä alkaa uskon taival ja eläminen tästä synninpäästön voimasta, jota hän haluaa uudelleen ja uudelleen kohdalleen omistaa. Ja jos hän kuolemansa hetkellä on uskovainen hän pääsee Taivaaseen.uskovaisilla sydämessään Pyhä Henki ja heillä on valta saarnata synnit anteeksi. Joh. 20:23 Uskovaisilla on myös halu elää välttäen syntiä ja kun he lankeavat syntiin, heillä on halu pyytää kaikki synnit anteeksi. Uskovaiset haluavat elää puhtaalla omallatunnolla syntiä välttäen.
Epäuskoiset ihmiset ovat Sielunvihollisen, maailman ja oman lihansa ohjaamina matkalla kohti kadotusta. He ovat suruttomia, eli he saattavat tehdä syntiä miettimättä. Epäuskoiset voivat olla paatuneita, eli he eivät pidä edes syntiä syntinä. Epäuskoiset tekevät syntiä tietämättäänkin. Kuitenkin Jumala voi herättää epäuskoisen ihmisen synnin unesta näkemään oman tilansa ja antaa hänelle etsikkoajan: pitää tehdä parannus, sillä ilman parannusta joutuu Helvettiin syntien kanssa. Kun Jumala kutsuu, tulee kutsulle olla kuuliainen. Jumala ei kutsu loputtomiin.etsikkoaika = Aika, jonka kuluessa ihmisen on mahdollista tehdä parannus eli saada synnit anteeksi ja päästä Jumalan valtakuntaan.

Jumala antaa jokaiselle ihmiselle etsikkoajan. Sen aikana Jumala puhuttelee ihmistä eri tavoin ja kutsuu. Tällöin ihminen saattaa miettiä esim. elämän tarkoitusta ja uskonasioita. Jumalan kutsulle tulee olla kuuliainen ja tehdä parannus. Joka parannuksen teon huomiseen siirtää, se vuoteensa Helvettiin petaa.

Etsikkoaikana Jumalan valtakunta (=oikein uskomassa olevat ihmiset) lähestyy ihmistä.
Sen aikana Jumala vetää ihmistä parannukseen. Ainoastaan etsikonaikana parannus on mahdollinen

Joh. 6:44 Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä.

Jos ihminen sulkee korvansa Jumalan kutsulta, niin jossakin vaiheessa Jumalan ääni lakkaa kutsumasta ja etsikon aika päättyy. Ihmisen sydän myös paatuu. Parannus jää tekemättä ja ihminen joutuu lopulta Helvettiin.
Joh. 12:48 Jos joku torjuu minut eikä ota sanojani vastaan, hänellä on kyllä tuomarinsa: se sana, jonka olen puhunut, tuomitsee hänet viimeisenä päivänä.

Siksi kannattaa olla kuuliainen Jumalan kutsulle ja tehdä parannus. Jos tuntuu siltä että sinulla on anteeksisaamattomia syntejä, etkä ole oikein uskomassa niin mene seuroihin ja pyydä siellä uskovaiselta ihmiseltä että sinäkin saisit uskoa synnit anteeksi. Siellä sinä saat uskoa.

Omasta voimastaan ja tahdostaan kukaan ei Taivaaseen pääse. Parannus on Jumalan työ ja usko on Jumalan lahja. Jumala antaa jokaiselle ihmiselle etsikonajan.