tiistai 23. marraskuuta 2010

Siionin kevät 09/2010, Parannus epäuskosta

Hartaus: Parannus epäuskosta


Tapani ja Heikki ovat läheisiä työkavereita. Heikki ei ole uskovainen, mutta hän työskentelee mielellään uskovaisen Tapanin kanssa. Usein Tapani rukoilee, että saisi voimaa kertoa uskostaan.

Heikki sairastuu vakavasti. ”Kenelle voisin puhua sairaudestani?” hän pohtii. Vaimon kanssa on vaikea puhua, kun hän ahdistuu siitä keskusteltaessa. Tapani tuntuu erilaiselta kuin muut työkaverit. Hän on tasapainoinen ja rauhallinen. Mistähän se johtuu? Heikki rohkaisee mielensä ja lähettää Tapanille tekstiviestin. Hän kertoo sairastavansa parantumattomasti. Sairaalan pappi on käynyt keskustelemassa, mutta se ei ole antanut levollista mieltä. Tapani kertoo, että maan päällä on Jumalan valtakunta, jossa saarnataan epäusko ja kaikki synnit anteeksi. Heikki kerää rohkeutta ja soittaa Tapanille. Hän kyselee Jumalasta ja siitä valtakunnasta, josta Tapani mainitsi. Pitkän keskustelun päätteeksi Tapani sanoo, että kaikilla uskovaisilla on valta saarnata synnit anteeksi, myös hänellä on se valta. ”Haluatko uskoa epäuskon ja kaikki synnit anteeksi?” Tapani kysyy. Heikki haluaa uskoa.

Myöhemmin Tapani käy usein sairaalassa. Miehet keskustelevat paljon uskomisesta. Heikki haluaa kuunnella ja uskoa. Työkaveruuden lisäksi heistä on tullut uskonveljiä, saattomiehiä toisillensa. Heikki jaksaa uskon kautta katsoa sairauden yli parempaan, tulevaan elämään. Hän oli saanut parannuksen epäuskosta ja iankaikkisen elämän toivon.

1 kommentti: